Välkommen!

Pollensa, Port de Pollensa och Cala Sant Vicenç utgör tillsammans ett av de vackraste område på ön och utan tvivel en attraktiv plats att besöka under vilken tid som helst på året.
Pollensas kommun erbjuder alla som önskar besöka byn möjlighet till både havs- och bergslandskap samt ett brett kulturutbud och alla tänkbara tjänster.
Vackra platser som Calvariberget (från det bibliska Golgata), den romerska bron, stadens intressanta museum, den årliga Musikfestivalen eller de mångfaldiga konstutställningarna är bara några av de ingredienser som ger den där lilla extra charmen till resan.
Port de Pollensa har bevarat sin personlighet som priviligerad plats med sin långsträckta sandstrand palmkantade strandpromenad.
Cala Sant Vicenç har ett antal mindre vikar med kristallklart vatten med högresta berg i bakgrunden, bland annat ’Cavall Bernat’ som otaliga konstnärer avbildat , samt de förhistoriska grottorna i ’Alzinaret’.
Pollensa och dess omgivning har det mesta att erbjuda; alla typer av vattensporter, stränder och vikar med kristallklart vatten, berg och landskap som inbjuder till vandring och utflykter till fots, kulturella aktiviteter och traditionella folkfester året runt.
Skiftande landskap, historia, kultur, konst, gastronomi, traditioner, hobbymöjligheter... allt detta och mycket mer finns här i Pollensa.

Välkommen!


Pollensa stad

Pollensa är utan tvivel en av de mest attraktiva och emblematiska byarna på Mallorca. Dess typiska landskap med berg och hav har alltid varit motiv och inspiration för konstnärer från hela världen som försökt fånga dess skönhet på deras dukar. Den mest representativa bilden av Pollensa är ’El Calvari’ (Golgata), kullen med 365 trappsteg i sten upp till ett mindre kapell. Platsen är dessutom väldigt känd för sin påskprocession som äger rum på Långfredagen. Den romerska bron, Puig de Maria, storkyrkan, torget, Santo Domingo-klostret, Stadsmuseet och andra platser av kulturellt intresse kan – och bör – besökas promenerande genom bygator som behållt sin traditionella stil. De flesta besökare uppskattar det lugna, behagliga bylivet, caféerna och uteserveringarna på torget och de lokala affärerna.


Port de Pollensa

Port de Pollensa är en av Mallorcas viktigaste turistområde och det näst mest befolkade samhället inom kommunen. I bakgrunden av den vida bukten ses ‘La Fortalesa’ (Fortet), skyddat av ‘la Punta de l’Avanzada’. Fortet byggdes 1624 och var av stor strategisk betydelse för handel och tidig upptäckt av pirater. Numera är halvön med dess byggnader privatägd. Port de Pollensa kombinerar ett brett och modernt utbud för besökare och är dessutom en perfekt plats för att utöva vattensporter av alla dess slag och njuta av vacker natur – det är inte många som inte överväldigas av den blå buktens skönhet i kontrast mot de höga bergen i bakgrunden. Strandpromenaden är karismatisk med sin äldre del som kantas av gamla fiskarbostäder och är en naturlig träffpunkt liksom det centralt belägna torget och de mysiga uteserveringarna framför småbåtshamnen.


Cala Sant Vicenç

Cala Sant Vicenç är känt för sitt vackra landskap och otroliga vyer. En av de mest karakteristiska och även mest avbildade motiv är ’Cavall Bernat’, den emblematiska bergsformationen som tar sig formen av en mystisk hästprofil när vissa speciella faktorer stämmer in samtidigt. Vid dess fot finner vi en grupp badvikar med turkost, kristallklart vatten, perfekt för snorkling och dykning; Cala Barques, Cala Clara, Cala Molins och Cala Carbó. Här finns även flertalet bra restauranter, barer och caféer och fina bostadsområden, allt omgivet av otroliga vyer och gott om tallar och ekar. De sju förhistoriska grottorna ’L’alzinaret’ härstammar från Medelhavets bronsålder och är av stor arkeologisk vikt.


Formentor, utopin som blev verklighet

Formentor är en av de vackraste och mest besökta platserna på Mallorca, en mötespunkt för intellektuella, politiker och konstnärer. Det världsberömda Hotell Formentor är och har alltid varit en synonym för elegans, tradition och diskretion. Följer vi vägen upp mot fyren passerar vi vikar av slående skönhet, inbäddade i ett fantastiskt landskap; Cala Figuera, Cala Mura och Cala En Gossalba. Vägen tar slut vid fyren, på öns nordligaste udde och är det en riktigt klar dag kan man se grannöns Menorca kustlinje. Det är ett måste att besöka utsiktsplatsen Mirador del Colomer (halvvägs från Port de Pollensa) och det anrika utsiktstornet Talaia d’Albercuix, där man outtröttligt spanade efter pirater och fientliga fartyg.