VĂ€lkommen!

Pollensa, Port de Pollensa och Cala Sant Vicenç utgör tillsammans ett av de vackraste omrÄde pÄ ön och utan tvivel en attraktiv plats att besöka under vilken tid som helst pÄ Äret.
Pollensas kommun erbjuder alla som önskar besöka byn möjlighet till bÄde havs- och bergslandskap samt ett brett kulturutbud och alla tÀnkbara tjÀnster.
Vackra platser som Calvariberget (frÄn det bibliska Golgata), den romerska bron, stadens intressanta museum, den Ärliga Musikfestivalen eller de mÄngfaldiga konstutstÀllningarna Àr bara nÄgra av de ingredienser som ger den dÀr lilla extra charmen till resan.
Port de Pollensa har bevarat sin personlighet som priviligerad plats med sin lÄngstrÀckta sandstrand palmkantade strandpromenad.
Cala Sant Vicenç har ett antal mindre vikar med kristallklart vatten med högresta berg i bakgrunden, bland annat ’Cavall Bernat’ som otaliga konstnĂ€rer avbildat , samt de förhistoriska grottorna i ’Alzinaret’.
Pollensa och dess omgivning har det mesta att erbjuda; alla typer av vattensporter, strÀnder och vikar med kristallklart vatten, berg och landskap som inbjuder till vandring och utflykter till fots, kulturella aktiviteter och traditionella folkfester Äret runt.
Skiftande landskap, historia, kultur, konst, gastronomi, traditioner, hobbymöjligheter... allt detta och mycket mer finns hÀr i Pollensa.

VĂ€lkommen!


Pollensa stad

Pollensa Ă€r utan tvivel en av de mest attraktiva och emblematiska byarna pĂ„ Mallorca. Dess typiska landskap med berg och hav har alltid varit motiv och inspiration för konstnĂ€rer frĂ„n hela vĂ€rlden som försökt fĂ„nga dess skönhet pĂ„ deras dukar. Den mest representativa bilden av Pollensa Ă€r ’El Calvari’ (Golgata), kullen med 365 trappsteg i sten upp till ett mindre kapell. Platsen Ă€r dessutom vĂ€ldigt kĂ€nd för sin pĂ„skprocession som Ă€ger rum pĂ„ LĂ„ngfredagen. Den romerska bron, Puig de Maria, storkyrkan, torget, Santo Domingo-klostret, Stadsmuseet och andra platser av kulturellt intresse kan – och bör – besökas promenerande genom bygator som behĂ„llt sin traditionella stil. De flesta besökare uppskattar det lugna, behagliga bylivet, cafĂ©erna och uteserveringarna pĂ„ torget och de lokala affĂ€rerna.


Port de Pollensa

Port de Pollensa Ă€r en av Mallorcas viktigaste turistomrĂ„de och det nĂ€st mest befolkade samhĂ€llet inom kommunen. I bakgrunden av den vida bukten ses ‘La Fortalesa’ (Fortet), skyddat av ‘la Punta de l’Avanzada’. Fortet byggdes 1624 och var av stor strategisk betydelse för handel och tidig upptĂ€ckt av pirater. Numera Ă€r halvön med dess byggnader privatĂ€gd. Port de Pollensa kombinerar ett brett och modernt utbud för besökare och Ă€r dessutom en perfekt plats för att utöva vattensporter av alla dess slag och njuta av vacker natur – det Ă€r inte mĂ„nga som inte övervĂ€ldigas av den blĂ„ buktens skönhet i kontrast mot de höga bergen i bakgrunden. Strandpromenaden Ă€r karismatisk med sin Ă€ldre del som kantas av gamla fiskarbostĂ€der och Ă€r en naturlig trĂ€ffpunkt liksom det centralt belĂ€gna torget och de mysiga uteserveringarna framför smĂ„bĂ„tshamnen.


Cala Sant Vicenç

Cala Sant Vicenç Ă€r kĂ€nt för sitt vackra landskap och otroliga vyer. En av de mest karakteristiska och Ă€ven mest avbildade motiv Ă€r ’Cavall Bernat’, den emblematiska bergsformationen som tar sig formen av en mystisk hĂ€stprofil nĂ€r vissa speciella faktorer stĂ€mmer in samtidigt. Vid dess fot finner vi en grupp badvikar med turkost, kristallklart vatten, perfekt för snorkling och dykning; Cala Barques, Cala Clara, Cala Molins och Cala CarbĂł. HĂ€r finns Ă€ven flertalet bra restauranter, barer och cafĂ©er och fina bostadsomrĂ„den, allt omgivet av otroliga vyer och gott om tallar och ekar. De sju förhistoriska grottorna ’L’alzinaret’ hĂ€rstammar frĂ„n Medelhavets bronsĂ„lder och Ă€r av stor arkeologisk vikt.


Formentor, utopin som blev verklighet

Formentor Ă€r en av de vackraste och mest besökta platserna pĂ„ Mallorca, en mötespunkt för intellektuella, politiker och konstnĂ€rer. Det vĂ€rldsberömda Hotell Formentor Ă€r och har alltid varit en synonym för elegans, tradition och diskretion. Följer vi vĂ€gen upp mot fyren passerar vi vikar av slĂ„ende skönhet, inbĂ€ddade i ett fantastiskt landskap; Cala Figuera, Cala Mura och Cala En Gossalba. VĂ€gen tar slut vid fyren, pĂ„ öns nordligaste udde och Ă€r det en riktigt klar dag kan man se grannöns Menorca kustlinje. Det Ă€r ett mĂ„ste att besöka utsiktsplatsen Mirador del Colomer (halvvĂ€gs frĂ„n Port de Pollensa) och det anrika utsiktstornet Talaia d’Albercuix, dĂ€r man outtröttligt spanade efter pirater och fientliga fartyg.